Κομνηνακη Τσιπουρα Αργυρω " Ζωγραφος "
Κωνσταντινουπολεως 48 Ν Πεντελη Αττικης 15236 Αθηνα Ελλας
Τηλ & Φαξ : 2108030328
Komninaki Tsipoura Argiro painter
Konstantinoupoleos 48 N. Penteli Attikis 15236 Athens Hellas "Greece"
Tel & Fax : +302108030328


Γεννήθηκα στο Πασαλιμάνι Πειραιά και κατοικώ στη Νέα Πεντέλη.
Πήρα μαθήματα ζωγραφικής από την Ιφιγένεια Λαγάνα (Σ.Κ.Τ.) και μαθήματα χαρακτικής από την Ρένα Ανούση (Σ.Κ.Τ.). Μαθήτευσα στον κλάδο Βυζαντινής Αγιογραφίας στο Μουσείου Μπενάκη.
Το 1989 πραγματοποίησα την πρώτη ατομική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, ενώ ακολουθούν άλλες πέντε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στον «Φλοίσβο» Παλαιού Φαλήρου.
Έλαβα μέρος σε σειρά ομαδικών εκθέσεων: στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας, Μελλισίων, στη Διεθνή Έκθεση Αθηνών 2006 Κ.Σ.Τ., στην Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Έκθεση Ελλήνων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών, στην Ελληνογαλλική Ένωση, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς, στην 8η Πολυεθνική Έκθεση Ζωγραφικής, στη Διεθνή Έκθεση Πειραιά 2007 (Ο.Λ.Π.), στην Πινακοθήκη UNESCO Πειραιά, στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ (2008 Τεχνόπολις - Γκάζι), στην Έκθεση Θαλασσογραφίας του Πνευματικού Κέντρου Πειραιά (2008), στην έκθεση εικαστικών αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (2009), στο μορφωτικό κέντρο της πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου σε συνεργασία με το σύλλογο εικαστικών καλλιτεχνών Ελλάδος «ο Απελλής», στο πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων για την 111η επέτειο της Ελληνο-Ιαπωνικής φιλίας με έργα εμπνευσμένα από τα χαϊκού (Ανατέλλον Φώς 2010).
Στις ομαδικές εκθέσεις που έλαβα μέρος διακρίθηκα με επαίνους και βραβεία (διακρίθηκα με Ά βραβείο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»).
Έργα μου υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Σαλαμίνας, στην Πινακοθήκη Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσος», στην Πινακοθήκη του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Κύπρο.
‘Εργα μου φιλοξενούν το βιβλίο « Έκθεση Εικαστικών Τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ», η ετήσια έκδοση «Φιλολογική Πρωτοχρονιά» των εκδόσεων Μαυρίδη, το βιβλίο της Νομαρχίας Πειραιά του Κώστα Θεοφάνους «Εικαστικές Τέχνες στον Πειραιά 1884-2004» και στην έκδοση Ιστορία και Πράξη 1985-2009 του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «ο Απελλής».
Έργα μου έχουν εκτεθεί στην Gallery Mont Magny στο Παρίσι.
Κριτική για το έργο μου δημοσίευσε ο λογοτέχνης τεχνοκριτικός Κώστας Θεοφάνους στο «Δημότη του Πειραιά».
Διατηρώ εργαστήρι ζωγραφικής στη Νέα Πεντέλη. Το 1996 συνέλαβα στη δημιουργία παιδικού τμήματος ζωγραφικής στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης, όπου και παραδίδω μαθήματα ζωγραφικής έως σήμερα πραγματοποιώντας εκθέσεις των μαθητών με επιτυχία.
Επί οκτώ έτη διετέλεσα έφορος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Πεντέλης.Δειτε επισης Θαλασσογραφίες - See also Waterscape

Δειτε επισης Ζωφραφικη - See also Painting

Πίσω - Back
intenet art galleryπαρουσιαζεί την Κομνηνάκη Τσιπούρα Αργυρώ