Λένης Γεωργιος
ΣΑΜΟΥ 14 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 16342
Τηλ : 2109920737 Κιν : 6983442264

Lenis Georges
Samou 14 Ilioupoli 16342
Tel : +302109920737 Mobile : +306983442264


- “ Ταξίδι στην Τέχνη “
- ...πάντα στο νου σου να' χεις την Ιθάκη.
- Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου”
- “...τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
- τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα τον συναντήσεις,
- αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου...” ( Καβάφης )

- Γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί στην Ηλιούπολη.
- Διδάχθηκε αγιογραφία σε φορητή μονοπρόσωπη εικόνα, σύνθεση και τοιχογραφία με δάσκαλο την αγιογράφο Αδαμαντία Μπίλια-Γιαννοπούλου.
- Μετά από πολλές εικαστικές μελέτες και αναζητήσεις εντάσσεται στο χώρο της ζωγραφικής όπου αναπτύσσει με δική του εκφραστική πνοή συνθέσεις με μολύβι και κάρβουνο. Κοντά στο ζωγράφο Τάκη Σχοινά και τη ζωγράφο Γκικοπούλου Γιούλη δημιουργεί την καλλιτεχνική του διάσταση και έκφραση σε έργα με παστέλ και λάδι με τεχνικές (πινέλο- σπάτουλα) .
- Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις Αγιογραφίας και ζωγραφικής στους Δήμους : Ηλιούπολης (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), Ζωγράφου (Πολιτιστικό Κέντρο “Βίλα Βουγά”) , Καλλιθέας (Δημοτική Πινακοθήκη “Σοφία Λασκαρίδου”), Πειραιά(Δημοτική Πινακοθήκη), Αναβύσσου(Ξενοδ. “Αλέχανδρος” ), Σαλαμίνας (Δημαρχείο), Δημοτικό διαμέρισμα Γρύλλος Δήμου Σκιλλούντος Νομού Ηλείας (Πυρόπληκτοι) , Δήμο Δαύλειας Νομού Βοιωτίας (Δημαρχείο), Δήμο Εξωμβούργου Τήνου Στην ΚΖ΄ Πανελλήνια έκθεση του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός αναρτήθηκαν τα έργα του Ιθάκη (παστέλ)και Τρικυμία (κάρβουνο).
- Στην ΚΗ΄ Πανελλήνια έκθεση του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός του παραχωρήθηκε Έπαινος στα έργα του “ Το Μυστικό ” και “ Παρελθόν ” ( Ελαιογραφία με σπάτουλα ). Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο στην θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης και μέλος στον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιά και Νήσων. Επίσης είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής .
- Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και δημοτικούς χώρους .
- « O ζωγράφος-αγιογράφος Λένης Γιώργος δραστηριοποιείται στο χαρακτηριστικό χώρο της τέχνης με άξονα το μετασχηματισμό του θέματος σε ξέφωτο ψυχής.
- Η μεταβατική χρήση του παστέλ σε καθαρή αλλά και ποιοτική έκφραση βιωμένη από τον καλλιτέχνη, απεικονίζεται με διαπεραστικότητα συμβολική όπου τα θέματα αγκαλιάζουν τον κόσμο.
- Η δυναμική στο κάρβουνο με την εναλλακτική προσέγγιση άσπρο-μαύρο, οδηγεί την εικόνα πέρα από κανόνες που καταργούν το πρέπει και αξιώνουν το θέλω. Η αισθητική χρωματολογική δύναμη στην δημιουργία της ελαιογραφίας με ολοκληρωμένες φόρμες ευαισθητοποιεί και διαγράφει την αποκλειστική ταυτότητα των έργων. Οι αναλογίες στο ζωγραφικό του χώρο καθορίζονται με φόντο την ποσότητα του φωτός στην κυριαρχία της οπτικής αίσθησης ».

- Αριστοτέλης Λαδογιάννης
- Εικαστικός, Επίτιμος πρόεδρος Π.Ε.Λ.Τ.Δειτε επισης Αγιογραφια - See also Painters of holy icons

Δειτε επισης Ζωγραφική - See also Painting

Πίσω - Back
intenet art galleryπαρουσιαζεί τον Λένη Γεώργο