Σαρρή Μαρία Ζωγράφος " Βιογραφικό "
Αγ. Γεώργιος Βρονταδος 82200 Χίος
Τηλ. & Fax : 2271093204 Κινητό 69744116958
Sarri Maria Painter "Biography"
Ag. Georges Vronados 82200 Hios
Tel. & Fax : 2271093204 Mobile 69744116958


- Η Μαρία Σαρρή γεννήθηκε και ζει στη Χίο, το νησί του Όμηρου και της μαστίχας. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τα πανέμορφα τοπία της χώρας μας, την καθημερινή ζωή και τα κοινωνικά προβλήματα. Μεγάλο μέρος της δουλειάς της είναι από στίχους ποιητών γι΄ αυτό δικαίως και την αποκαλούν ζωγράφο της ποίησης. Είναι μητέρα πέντε παιδιών.
- Διδάσκει ως καθηγήτρια ζωγραφικής.
- Έχει πραγματοποιήσει είκοσι τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ομαδικές. Οργάνωσε 18 εκθέσεις με τα τμήματα μαθητών της και 8 διαγωνισμούς ζωγραφικής. Έργα της κοσμούν αεροδρόμια και τουριστικά γραφεία της Ευρώπης. Ακόμα στολίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το Προεδρι-κό και το Πρωθυπουργικό γραφείο καθώς και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
- Πολλές φορές παρουσιάστηκε η δουλειά της από τα Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας, Αυστραλίας, Η. Π. Α., Γερμανίας, Ιταλίας, Κύπρου. Το Σεπτέμβριο του 1999 τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά της στην Τέχνη, στη 2η Πνευματική Ολυμπιάδα, που διοργάνωσε η Δ. Ε. Ε. Λ. στην Αθήνα. Επίσης της απονεμήθηκε 1ο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο στην Προσωπο-γραφία στα "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ 2000". Τιμήθηκε με το Βραβείο "OSCAR 2000" στην Catania ΙΤΑΛΙΑΣ από την "ACCADEMIA FERDINANDREA" και με 1ο Βραβείο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό ποίησης - ζωγραφικής από την "ACCADEMIA PONTEDERA", στην Pisa ΙΤΑ-ΛΙΑΣ.Ακόμα το Νοέμβριο τιμήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πνευματικό Κέντρο Δελφών με 2ο Βραβείο Ζωγραφικής - ποίησης από τις Δελφικές Αμφικτιονίες.
- Έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν παρουσιαστεί σε Λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες, ανθολογίες και στο Ραδιόφωνο. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε 4 λευκώματα και 6 ημερολόγια. Έχουν παιχθεί δύο παραμύθια της από τα παιδιά της "Αρμονίας", το ένα έ-χει εκδοθεί και έχει φτιάξει σε αρκετά θεατρικά έργα τα σκηνικά και τα κο-στούμια.
- Είναι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών στην Επιτροπή Κρίσης της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Είναι μέλος της Δ. Ε. Ε. Λ., της Π. Ε. Λ. Τ., του Ομίλου UNESCO, της "ACCADEMIA FERDINANDEA" & ACCADEMIA EURO AFRO ASIATIKA DEL TURISΜO, CATANIA ITALIAΔειτε επισης Προσωπογραφιες - See also Portrait

Δειτε επισης Ζωγραφική - See also Painting

Πίσω - Back
intenet art galleryπαρουσιαζεί την Σαρρή Μαρία